Dito! op bezoek bij JONGERENStip

Recent kwam het bedrijf Dito! op bezoek bij de JONGERENstip.

Dito! is een LGBT+ jongerenorganisatie die gevestigd is in Nijmegen. Het is een organisatie voor en door LGBT+ (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender) jongeren tot en met 28 jaar oud. Ze houden zich bezig met het bedenken en opzetten van activiteiten, het bezoeken van scholen, introductiegroepen begeleiden en nog veel meer. De stichting heeft zo’n 180 Dito!’ers, waarvan ruim 50 jongeren zich actief inzetten om de activiteiten te organiseren.

View post on imgur.com

Op 1 april 2001 vond het eerste homohuwelijk ter wereld plaats in Amsterdam. Daarna volgden vele andere landen. Inmiddels is in 20 landen en 37 staten in de Verenigde Staten het homohuwelijk gelegaliseerd. Deze prestaties laat de jongeren zien dat ze er niet alleen voor staan. Wat erg fijn is voor de community, omdat het in het algemeen nog niet geaccepteerd wordt.

LGBT+ is iets ergs belangrijks. Iedereen verdient het om gerespecteerd en geaccepteerd te worden, wij zijn immers allemaal maar mensen. Veel jongeren hebben vragen over hun geaardheid of genderidentiteit en ervaren hier ook problemen mee. Dan is er natuurlijk nog de angst, ze kunnen zich bijvoorbeeld afvragen hoe de omgeving zal reageren. Met name de opvattingen van goede vrienden en directe familie kan enorm belemmerend werken voor het uit de kast komen. En bij jongeren speelt de angst mee buiten de groep te vallen. Hierdoor is het moeilijk voor ze om uit te komen in de buitenwereld.

View post on imgur.com

Bij de JONGERENstip en Dito! kunnen jongeren terecht met vragen over hun geaardheid, seksualiteit, genderidentiteit en nog veel meer! Iedereen kan er terecht en ze worden met open armen verwelkomt. Niemand staat er alleen voor.

Wil je een gesprek met een van onze collega’s? Kom dan gerust even binnenwandelen! Of neem contact met ons op via jongeren@stipnijmegen.nl of bel naar 024-2061082 of 06-30118452.

Geschreven door: Amira

Deel je interesse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com