#maatjegezocht en #eenzamejongeren verbreken het taboe van eenzaam zijn

Mensen haten sociale media, maar tegelijkertijd houden ze er enorm van. Daarbij maakt bijna iedere Nederlander maakt er gebruik van. De platformen gaan niet altijd gepaard met positieve ervaringen, toch zijn er genoeg mooie initiatieven die viral gaan. Recent verscheen er ergens in de donkere steegjes van de online wereld twee nieuwe lichtpuntjes: #maatjegezocht en #eenzamejongeren. Een noodkreet en een bekentenis voor veel eenzame jongeren. De jongeren proberen zo sociale contacten op te doen en zelfs nieuwe vriend(in)en te maken. 

Voornamelijk op Twitter plaatste verschillende jongeren een Tweet met daarin het bericht dat zij op zoek zijn naar een maatje of naar sociale contacten. Tijdens het Tweeten gebruiken de jongeren de hashtags #maatjegezocht en #eenzamejongeren.

Lijkt het je nou ook wat om nieuwe sociale contacten op te doen of voel jij je alleen? Tweet dan met #maatjegezocht en #eenzamejongeren met je leeftijd en woonplaats, dan kom je (hopelijk) snel in contact met andere jongeren van jouw leeftijd.

Natuurlijk moet je wel voorzichtig blijven. Het is en blijft natuurlijk het internet. Spreek daarom altijd af op een neutrale plek waar meer mensen aanwezig zijn, bijvoorbeeld een café.

Geen succes met het zoeken naar een maatje via de hashtags? Geen probleem! Loop gerust binnen tijdens het spreekuur van JONGERENStip op maandag en woensdag van 14:00 tot 17:00. Vragen stellen kan ook telefonisch door een whatsappje te sturen naar 06-30118452 of door te bellen naar 024-2061082. Wil je liever anoniem blijven? Dat kan! Start dan nu een anonieme chatsessie met een van onze medewerkers door op de gele knop rechtsonder te klikken. Niet online? Laat dan een berichtje achter, een medewerker neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

Deel je interesse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com