Lees nu het portret van vrijwilliger Lars

Het is niet makkelijk om hulp te zoeken als je in een depressie zit, of een burn-out hebt. Hier weet de 30-jarige Lars Eshuis, uit Nijmegen, alles van.

Lars wil zich graag in gaan zetten voor de jongeren bij de JONGERENStip in Nijmegen. Via een vacature bij de vrijwilligerscentrale voor inloopmedewerker is hij hier terecht gekomen.

Om zijn beweegredenen te snappen, gaat hij iets verder het verleden in; Hij heeft in 2011 de opleiding Media en Management gedaan. Hierdoor heeft hij ervaring met de camera, media en productie. De opleiding zelf vond hij niet heel erg leuk dus ging hij hierna geschiedenis studeren. Al snel merkte Lars dat hij in een burn-out zat: “Ik kwam in een burn-out terecht en toen ben ik op zoek gegaan naar mijzelf, waar alle patronen vandaan kwamen. Het was niet alleen een burn-out, ik was ook depressief. En toen is langzamerhand de weg begonnen naar mijn gevoel eigenlijk, en in dat gevoel zit iemand die de ander heel erg graag wil helpen en klaar wil staan voor de ander. Ik denk dat dat bij de JONGERENStip wel heel goed kan.’

Een burn-out en een depressie is erg lastig maar je hoeft dit niet alleen te doen. Lars wil jongeren hiermee helpen: “Ik wil iets aan de taboes doen, de taboes doorbreken. Daar een beetje een gemeenschap voor oprichten of in ieder geval een plek waar jongeren hun verhalen kunnen delen, kunnen lezen, en het contact een beetje faciliteren. Het gesprek openen over onderwerpen waar normaal niet zo makkelijk over gesproken wordt. “dat kan een manier zijn om ook te werken aan de eenzaamheid die veel jonge mensen tegenwoordig ervaren.’’

“Ik wil natuurlijk ook uiteindelijk zelf weer een weg daarin vinden, waar ik me krachtig in voel.”

Lars wil graag jongeren helpen, en richt zich daarom vooral op de bijzondere doelgroepen: ‘Ik houd me vooral bezig met bijzondere doelgroepen. Doelgroepen die last hebben van klachten waar een taboe op heerst zoals depressie, burn-out en eenzaamheid. We zijn nu, binnen de JONGERENStip, vooral bezig met het thema eenzaamheid onder jongeren. Ook omdat ik zelf heel lang uit de roulatie ben geweest, geen studie en geen werk, ben ik ook heel erg vereenzaamd eigenlijk en daarom spreekt het mij persoonlijk aan om hier iets aan te doen.

Buiten het werk dat hij voor de JONGERENStip doet, heeft hij ook nog persoonlijke doelen: ‘Persoonlijk heb ik natuurlijk gewoon mijn eigen doelen zoals structuur, re-integratie. Sociale doelen, weer wat zelfvertrouwen op doen maar ook gewoon verder met mijzelf vinden en wat is nou wat mij energie geeft en wat heel erg bij mij past. Ik ben er achter gekomen, en ik ben daar ook mee bezig, dat ik het heel erg leuk vind om mensen te interviewen. Ik ben heel erg iemand die heel erg graag wil verbinden met andere mensen, en die bezig is met “waarom zit iemand zo in elkaar?”, “waarom doet iemand zoals hij doet?”, “Wat zit er achter qua gevoel?”. Heel erg veel mensen hebben een façade en dan kom je daar niet mee in contact ofzo dus ik denk dat dat heel erg past bij de vorm van interviewen.

Lars weet dus wat hij wil binnen de JONGERENStip en zal hier ook echt voor gaan. Voor problemen binnen depressies, burn-out en dergelijke kan je bij hem terecht!

Deel je interesse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com