JONGERENStip op de Uitdaging 2019 van Bindkracht10

Op 25 oktober vond De Uitdaging van Bindkracht10 plaats in een gevuld en sfeervol Lindenberg Aldenhof. Ideeën voor taal en sociaal isolement werden door collega’s gepitcht aan een deskundige externe jury. De winnaars ontvingen € 5.000 om het idee uit te gaan voeren.

Er werden in totaal 5 verschillende ideeën ingediend. ‘Scenes uit het gewone leven’ (winnaars van uitdaging 2018), zorgden voor leuke afwisseling door situaties uit het gewone leven in het theater te brengen en te bespreken.

JONGERENStip stagiair Milou Henskens besteeg het podium met het idee: Taal met een Maal, waarin jongeren die moeite hebben met de Nederlandse taal worden geholpen. Eens per week, na gezamenlijk te hebben gekookt, worden ze met hun vragen geholpen door jonge vrijwilligers.

Na een bevlogen pitch was het tijd voor vragen van jury en publiek die Milou in alle rust heeft beantwoord. Dat vond, zo bleek na alle pitches, ook de jury. De juryleden gaven haar dan ook oprechte complimenten. Over het idee was de jury en publiek lovend. Men sprak het vertrouwen uit dat het idee ook zonder het bedrag doorgang gaat vinden.

Helaas hebben we dus niet gewonnen, maar wel hebben we goede tips meegekregen en een mooie pitch gehoord. Genoeg om dit idee verder mee uit te werken. De winnaars van de avond waren Positieve Prikkels en Zonder Vrouwen Stopt de Wereld met draaien. Wij feliciteren hen van harte en wensen ze veel succes met het uitwerken van hun ideeën.

Deel je interesse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com