Sport in de buitenlucht met calisthenics

Tijdens de coronacrisis willen veel jongeren buiten een workout doen. Calisthenics is daarom nu erg populair.

Jeffrey Epskamp heeft iets met zwaartekracht te maken. Als Epskamp “markeert”, zal de zwaartekracht niet interfereren. Zoiets bestaat niet, maar je kunt het er zo uit laten zien, net zoals je “zwaait” in de wind terwijl je aan een plank hangt. Hiervoor moet je hard trainen. Stap 1: Kom naar het park bij Elderveld Arnhem. Epskamp (33) hangt daar vaak. Letterlijk.

Of ga naar een van de vele andere sportscholen in de buitenlucht. Ze zijn al enige tijd populair, vooral onder jongeren en twintigers. Maar de tijdelijke sluiting van de gymzaal heeft het fenomeen outdoor fitness in de goede richting geleid.

Sommige gemeenten vinden dit iets te goed, waaronder Nijmegen. Toen openbare sportuitrusting steeds aantrekkelijker werd en een afstand van 1,5 meter vereiste, besloten ze om tijdelijk enkele buitensportvelden in te pakken en te sluiten.

Gelukkig konden de vaste gebruikers van outdoor gyms in Arnhem het op een akkoordje gooien met de wijkagenten. Goed nieuws voor Epskamp, die zeker vijf keer per week week traint in het calisthenicspark in Elderveld. Zon hoeft niet, als het maar niet net geregend heeft, want dan zijn de bars nat en en missen je handen grip. ,,De vibe hier is goed. Iedereen helpt elkaar met dingetjes voordoen. Of met tips over hoe je blessures voorkomt en hoe je meer uit een oefening haalt.”

Dat sporters in outdoorsportparken elkaar graag helpen en uitdagen, blijkt uit een rondje op een doordeweekse avond. Uit hun shoppers komen elastieken, halters en springtouwen en die grif worden doorgegeven. Bij de Nijmeegse Spiegelwaal staan weliswaar geen sporttoestellen, maar de betonnen trappen langs het water worden door tientallen sporters gebruikt bij oefeningen.

Bron: de Gelderlander

Deel je interesse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com