Studenten helpen scholieren achterstanden inlopen

Studenten gaan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren helpen om hun achterstanden die zijn ontstaan door de coronacrisis in te lopen.

Studenten van lerarenopleidingen en pedagogische studies gaan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren helpen bij het inlopen van achterstanden die zijn ontstaan door de coronacrisis. Onderwijsministers Slob en Van Engelshoven hebben dat afgesproken met de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen (VH).

In eerste instantie komt er extra hulp van de universiteiten in Amsterdam, Leiden en Utrecht. Voor het nieuwe schooljaar wordt onderzocht of studenten van lerarenopleidingen in andere steden in het land ook kunnen worden ingezet.

Scholen gaan eerst bekijken wie er extra hulp nodig heeft. Daarna wordt bepaald hoe dat wordt opgelost, bijvoorbeeld met zomerschool of bijlessen. De studenten doen op die manier onder begeleiding extra praktijkervaring op. Soms verdienen ze ook studiepunten.

“Deze extra handen ontlasten leraren en helpen leerlingen vooruit”, zegt Slob. “Goed om te zien dat we ons met elkaar verantwoordelijk voelen om achterstanden zoveel mogelijk in te lopen.”

Bron: Rijksoverheid

Deel je interesse!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

www.000webhost.com